tricarolinatry

Senaste inläggen

Av Carolina Rönndahl - Fredag 3 feb 14:13

Wow vilken månad det har varit! Flytt till Singapore och försökt att acklimatisera sig här med 30 graders värme i skuggan. Ska inte ens nämna luftfuktigheten. Pust! Tur att vi kan vänja oss. Fast att vara konstant svettig och "kladdig" är det lite svårt.

Trots detta så har jag kommit igång med träningen ganska bra. Jag kör 3 löppass, 2 simpass och 4-6 styrkepass i veckan. Så det blir en hel del träning. Självklart blir det dagar då det är mindre träning. Jag är ju inte en robot och jag har precis börjat träna. Det ligger som sagt på en nivå för nybörjare.

Vi bor ca 500 meter från en 50-meter simbassäng och så har vi en löprunda precis utanför vår dörr som är ca 4,5 km. Har ännu inte tagit mig runt, som sagt så tar jag det lugnt för att verkligen vänja kroppen med all träning. Att få skador är det sista jag vill!

En sak som har väldigt svårt för och det är maten. Jag har nämnt tidigare att jag vill äta Lchf och att jag vet att min kropp fungerar bäst med den typen av kost. Men bor man i ett Asiatiskt land där 70% av maten är antingen ris eller nudlar så är det inte så lätt. Ost är väldigt dyrt och svårt att hitta som är gott. Smör med för den delen. Jag är för feg att köpa färsk kött pga värmen på vägen hem. Vi har ingen bil. Tänk att jag saknar en rejäl fröknäcke med stor klick smör och en god ost på... Till och med köttfärssås. Alla mejeriprodukter är utan fett eller nästan inget i det. Så ja det är lite svårt, men jag ska verkligen ta mig tiden att gå genom affären (utan barn) för att hitta de varor som är bäst. Positivt är att grönsaker, ägg och frukt är väldigt billigt. Det kommer man långt med.

Så nu ska jag börja dokumentera igen. Några gånger i veckan för att verkligen få upp motivationen när mina hjärnspöken är i farten.

PS. Jag har nu anmält mig till mitt första triathlonlopp!! Göta kanal olympiskdistans 8/7 - 2017 här kommer jag!

ANNONS
Av Carolina Rönndahl - Onsdag 4 jan 12:46

Wow vad tiden har verkligen flygit förbi! Vi har tömt vår lägenhet och överlåtit den till två duktiga tjejer, min man är redan i Singapore och resten av familjen (jag och våra tre pojkar) bor för tillfället hemma hos mina föräldrar och väntar otåligt på att få åka vi med. Jag tränar för fullt och har kommit igång med att äta lchf.

Några nyårslöften? Självklart! Jag har ännu lite finlir på planen för att det ska fungera. Vill så gärna börja köra i gång fullt ut, men får vara tålmodig. Nästa vecka (!!!) blir det fullt ös medvetslös!

Så här kan en vecka se ut.
Måndag: Styrketräning + simma
Tisdag: Styrketräning + löpning
Onsdag: Styrketräning + cykla
Torsdag: Styrketräning + löpning
Fredag: Styrketräning + simma
Lördag: Styrketräning
Söndag: VILA

Nivån på styrketräningen(rehab) och alla andra pass kommer att vara väldigt låg. Just nu vill jag bara få in rutinerna och öka sakta men säkert. Vill absolut inte få skador och inte kunna utföra mitt mål pga av något jag kunde ha undvikit. Som sagt jag är super pepp!
Nu ska jag bara försöka öka mitt tålamod och vänta tills vi åker! 25 timmar själv med 3 små pojkar på resande fot till en annan kontinent... Det ska bli så spännande! 5 dagar kvar!

ANNONS
Av Carolina Rönndahl - 7 december 2016 12:32

Ännu en dag avklarad! Promenaden gick bra och jag hade lite sällskap med mig. Min yngste son fick följa med ovh sova i vagnen. Jag är så glad att alla mina barn har gillat att sova i vagnen.

Ännu en dag med Colting i öronen, men fy vad tråkigt det är med all "försnack". Jag hann ju komma hem innan ämnet kom på tal! Då var jag ändå ute på en 75 minuters promenad. Imorgon får jag väll lyssna på resten...

BRAK gick bra det med. Svårt att stå planka när mina barn tar tillfället i akt att hoppa/sitta/sparka på mig eller sno telefonen där jag tar tiden. Glad är jag ändå. Det känns så skönt att kunna göra något som tar mig lite närmare mitt mål.
Tyvärr blev ingen motivationstavla igår. Minstingen ville inte alls sova eller bli nedsläpp så det får jag ta en annan dag. Jag har praktik ikväll och imorgon kväll. Så vi får se när det blir av.

Rosiga kinder får jag alltid när jag är ute:)

Av Carolina Rönndahl - 6 december 2016 10:48

Nu är det äntligen sista veckan på min praktik. Det har varit en helt fantastisk praktik och jag skulle lätt tänka mig jobba där i framtiden.
Ska jag vara ärlig så har träningen inte varit prioriterat. Jag har haft fullt upp att försöka få familjen ordnat, städ, tvätt, jobb, barnvakter, mat som ska lagas (storkok), man som har varit sjuk och allt annat som kommer mellan. Maten har även varit usel så nu får det vara ett slut! Det är ju nästan exakt 7 månader kvar till mitt lopp. För tillfället så kan jag varken springa, simma eller cykla... Stressad? Ja mycket stressad. Så idag är det andra bullar! Jag har ett mål och nu är det dags att satsa på det!

- Godisförbud
- Äta nyttigt! (Ta bort pasta, bröd, potatis och ris) frukt och alla typer av grönsaker är tummen upp!
- Chips, glass, bakelser är även slut på.
- Ut och gå min runda varje dag från och med idag i december månad (exklusive söndagar)
- BRAK varje dag

Nu är det fullt ös medvetslös! Jag ska klara av detta! Förresten är det bara 7 månader av mitt liv så det är ju inte så hemskt farligt. Att inte äta godis och ostbollar på 7 månader ska jag klara av. Värre hade det varit om det var livstid.
Idag blir det en lång promenad med Colting podden i öronen och sedan blir det BRAK.
30 Benböj, 20 armhävningar, 25 rygglyft, 1 minut Planka. Den här mängden startar jag med och börjar det kännas för lätt så är det bara att öka. Efter december (flytt till Singapore) ska jag börja introducera löpningen. Jag ska även se till att styrketräna och simma en massa. Cyklingen får jag ta lite senare. En sak i taget helt enkelt.

Ska göra en motivationstavla som ska hålla mig på banan. Får nog börja med den redan i kväll!

Av Carolina Rönndahl - 7 november 2016 09:22

Det här med sjuka barn har alltid varit jobbigt. Att se sitt barn må dåligt utan att kunna göra så mycket åt det och att som mamma bli tvingas att vara instängd i flera dagar. Det går över åtminstone...

Jag har nu avslutat mitt kom-igång program på Nike Training Club och det var härliga 4 veckor. Nu har jag börjat på ett nytt program och testet var fruktansvärt! Fick köra armhävningar, burpbees och benböjs hopp. Första ronden på 20 sen 15, 10 också slutade med 5. Blodsmak i munnen och att jag fick utbrott på min man för att han hejar på mig ( påpekar det jag gör fel eller att jag latar mig- enligt mig själv) och att jag skrek åt mina barn att hålla sig undan och inte röra telefonen och hålla på att dö. Utöver det så var det ganska härligt att få testa och se hur det gick. För det var ett test innan programmet börjar för att se hur mycket jag förbättras under resans gång. Nästa gång så kanske jag är lite trevligare mot familjen, eller så lär de sig att hålla sig undan;)

Dags för frukost och filmmys med sjuka barn.

Av Carolina Rönndahl - 5 november 2016 12:08

Lågpulsträning var det allt! Jag kunde inte få upp pulsen till rätt nivå! Har ju läst att det var svårt att få ner pulsen och att de fick nästan gå för att det skulle fungera... Jag kunde inte ens få upp den utan att dö på kuppen;) Ok, promenader kanske inte är det bästa om jag vill träna den typen av träning. Kanske om jag hade stavar men eftersom min kondis är så dålig så skulle jag nog inte orka så länge.
Samma runda blev det iaf och det gick snabbare! Hurra! Jag använde en pulsklocka som min far gav till min man förra året och den dög bra:) Garmin Forerunner 305, heter den och jag har ingen aning om den är bra eller inte. Mäter puls, tid och avstånd så jag är nöjd. Duger till mig!

Jag ska nog ta fram mina gåstavar så kanske pulsen ökar lite mer nästa gång. Fast måste hitta dem först... För att förstå vitsen med lågpulsträning får ni helt enkelt googla.

Tid: 01:06:07
Sträcka (enligt klockan): 6.54 km

Av Carolina Rönndahl - 4 november 2016 09:28

I vårt hem så gäller den här regeln. "Är köket städat så är resten av huset ett bombnedslag och om resten av huset är städat så är köket ett bombnedslag". Helt ärligt det är verkligen så! Jag har ansträngt mig att ha ett städat kök den här veckan och inser nu att resten av huset är kaos. Så idag och med all tvätt som behöver tvättas ska jag och mina pojkar städa. Rättare sagt de stökar ner i en snabbare takt än jag hinner plocka upp. Pust!

Trots detta så ska jag lycjas! Förövrigt så älskar jag listor! Att jag följer dem är en annan femma, men tanken att bocka av en uppgift gör mig glad:D
Dagens lista:

- Träna ?
- äta frukost ?
- duscha och klä på mig ?
- Börja tvätta ?
- Städa ?
- Städa ännu mer ?
- Klä på pojkarna ?
- titta på film ? Något kul måste vi ha!
- Ut och leka i snön ?

Född och nästan uppvuxen i Umeå (flyttade till Jönköping när jag var 7) så älskar jag snö. Riktig snö. Här är det inte riktig snö. Men barnen älskar snön och jag går helt enkelt pallra mig ut och vara den där mamman jag alltid velat vara. Trots att jag inte har ordentliga vinterkläder och kommer förmodligen inte köpa några då vi flyttar snart till ett land där det är konstant 30 grader varmt. Mina barn ska dock inte behöva sitta inne pga dåliga kläder. Begagnat är bäst helt enkelt. Så det ska vi söka efter.

Träningen fick bli ett pass från NTC. Jag blev både svettig och skakig. Så tummen upp! Nu väntar jag glatt på ett nytt schema, men det kommer inte förrän på söndag kväll. Imorgon blir det lågpulsträning. Vill se hur dålig kondis jag verkligen har...
Nä nu har jag maskar bort städningen tillräckligt länge. Dags att köra!

Av Carolina Rönndahl - 3 november 2016 09:23

Jag har slagit mitt rekord! Jag kan nu göra 10 armhävningar på tå!! Yeah! Jag fortsätter med min BRAK varje morgon (förutom de dagar jag har NTC på morgonen) och jag älskar det. Det väcker mig och får direkt en endorfindos som jag behöver för att tackla vardagen:D

OCH jag har klippt mig. Med kökssax och allt :o Jag blev så trött med mitt slitna hår och det var såpass långt att det var bara i vägen. Var tvungen att ha det uppsatt när jag sov för att inte fastna i någon konstig ställning och med småbarn är långt hår och med en mamma som är otroligt hår öm så är det inte idealiskt. Jag älskar min nya frilla! Jag känner mig 2 kilo lättare;) Jag tror jag nästan klippte bort 2 dm där det var som längst. Då kan jag skjuta upp frisören en stund till och spara några slantar. Jag behöver alla pengar jag kan få för att ha råd med min framtida racer!:D

Presentation


Min resa till en Triathlon- olympisk distans.

Med lite pannben och glatt humör kommer man långt. Att tappa bort 20 kilo skulle inte vara en allt för stor förlust.

Soffpotatis > Triathlet

Nu kör vi!

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ tricarolinatry med Blogkeen
Följ tricarolinatry med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se